Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on kerätty vastaukset useimpiin kysymyksiin sekä uusille että vanhoille asiakkaillemme.

Tule käymään harjoituksissa, niin heti pääset katsomaan ja kokeilemaan. Harjoitusajat näet kalenterista. Ota mukaan pitkälahkeiset housut, T-paita ja sisäpelikengät, muut kokeilemiseen tarvittavat varusteet saat lainaan.
Ilmottaudu pisto@miekkailuseurapisto.fi tai tule suoraan harjoituksiin
Kyllä, myös alottavien miekat ovat oikeat urheilumiekat, floretit. Pienemmillä miekkailijoilla lyhemmät miekat ja isoilla pitemmät. Miekat eivät ole terävät, vaan miekan kärjessä on kytkin josta merkitsijälaitteiso kuomaa kun miekalla osuu.
Mikään harrastus ei kiinnosta kaikkia. Jos haluat lopettaa, laita mailia tai soita Miekkailuseura Pistolle. Pitkäaikaista sitoutumista ei ole, kuukausi kerrallaan.
Pari kolme kertaa voi kokeilla lainavarusteilla, mutta sen jäkeen pyydämme hankkimaan omat varusteet. Ne voi ostaa tai leasata kuukausimaksulla Miekkailutarvikkeesta, katso linkki.
Urheilumiekkailu on erittäin turvallista. Varusteet suojaavat hyvin. Mustemia voi toki joskus tulla.
Miekkailu on erinomaista liikuntaa, joka kehittää fyysisiä ominaisuuksia: kuntoa, nopeutta, koordinaatiota ja tasapainoa sekä mentaalipuolella keskittymiskykyä, muistia, päätöksentekokykyä ja oppimiskykyä. Miekkailussa opitaan voittamaan ja häviämään. Kasvattaa itsekuria ja kykyä hallita tunteita. Lapsi omaksuu hyviä käytöstapoja ja kunnioitusta vastustajaa kohtaan.
Aloittaa voi 6 vuotiaasta alkaen, yläikärajaa ei ole alottamiselle.
Piston kuukausimaksu on 30€/kk, sisältää kahdet 1.5h harjoitukset viikossa. Sen lisäksi kustannuksia tulee varusteista. Varustesetti lapsille maksaa alkaen 350€, tyylistä ja tasosta riippuen 500€ saakka. Varusteet kestävät kauan, käytännössä niin kauan kun lapsi kasvaa niistä ulos.
Kyllä. Yleensä Carolina, mutta jos hän on estynyt, joku muu aikuinen valmentaja on paikalla.
Miekkailu on luonteeltaan kilpailua, mutta miekkailua voi harrastaa kilpailematta vain liikunnan ja hauskuuden vuoksi. Järjestämme matalan kynnyksen kilpailuja paikallisesti, isompia kilpailuja on kansallisella ja kansainvöisellä tasolla olympialaisiin saakka. Miekkailu on yksi neljästä lajista, joka on ollut mukanan kaikissa olympialaisissa alusta asti.
Kysy maililla pisto@miekkailuseurapisto.fi tai soita Mika Heiskarille 0405025906